måndag 13 april 2009

Kåljärpar med tillbehör

I helgen fick jag återigen smaka på mammas goda kåljärpar, jag har gjort dom själv en gång men glömde då äggen, hmm...

Här kommer i alla fall det riktiga receptet;

500 g blandfärs
1½ dl grädd-mjölk
1 ägg
1 tsk salt
½ tsk vitpeppar
1 tsk riven lök eller lökpulver
½ l finriven vitkål
(1 msk sirap, som tillsätts i kålen när den är stekt men jag hoppar över det)

Riv vitkålen fint och bryn sedan i smör - låt svalna.
Blanda ihop övriga ingredienser, utom vätskan, och tillsätt sedan vitkålen.
Tillsätt vätskan, lite åt gången till en jämn och smidig smet.
Forma till avlånga järpar och lägg dem på en smord plåt.
Gräddas i ugnen på 225 grader i ca 30 minuter.
Bryn dem sedan i stekpannan före serveringen.
Ät och njut!!!

Ett gott tillbehör till dessa eller varför inte till grillningen är denna sallad som jag hittade på
sidan Kolhydrater i fokus;

Floridasallad
1-2 paket bacon
1 litet blomkålshuvud
1 tub majonäs
1 salladshuvud

Finhacka blomkålen jättefint, stek baconen i småbitar och blanda sedan ihop allting. Kanongott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar